Home / Hoe vaak moet ik een blokhut behandelen of verven?
In dit blogbericht leg ik je alles uit over de behandeling van een blokhut. 

Wanneer je een blokhut koopt bij Countrywood kun je kiezen uit een onbehandelde variant of een reeds geimpregneerde variant. Wanneer je kiest voor een onbehandelde blokhut dan leveren wij deze meestal binnen een paar dagen bij je aan huis. Uiteraard moet je deze nog wel voorzien van een behandeling. Je hebt hierbij de keuze uit impregneren en/of beitsen. Wij kunnen de benodigde beits of impregneerolie meeleveren. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de blokhut geïmpregneerd te bestellen. In dat geval zal onze fabrikant de blokhut voor je behandelen in een kleur naar keuze. 

Laten impregneren door de fabrikant
Consumenten zijn vaak erg enthousiast over impregneren, omdat ze ervan uitgaan dat dit alle problemen oplost. Helaas is dit niet juist. Het impregneerproces werkt als volgt: de onbehandelde blokhut wordt gedurende 45 minuten ondergedompeld in een impregneerbad. Deze methode staat bekend als depelmethode, waarbij geen hoge druk wordt gebruikt en het impregneren niet volledig doordringt. Dompel impregneren heeft alleen een schimmelwerende werking en is niet waterbestendig zoals verf/beits. Een voordeel van een geïmpregneerde blokhut is dat deze direct kan worden gebouwd, maar na 1 á 2 maanden moet deze wel opnieuw behandeld worden met beits of verf.

Kortom, een geïmpregneerde blokhut kan snel worden opgebouwd, maar heeft een lange levertijd en moet daarna opnieuw behandeld worden. Een onbehandelde blokhut is van blank vuren en moet voor het bouwen licht geverfd worden. Vervolgens moet deze nog twee keer nabehandeld worden. Het voordeel hiervan is een snellere levertijd.

Als je een blokhut goed wilt behandelen, moet je een laagdikte van 120 mu aanbrengen (ongeveer 3 keer verven).


Voordelen van een onbehandelde blokhut van Countrywood
  • Het voordeel hiervan is een snellere levertijd.

Voordelen van een reeds geïmpregneerde blokhut van Countrywood
  • Een geïmpregneerde blokhut kan snel worden opgebouwd
  Annemijn Otten     02-11-2023 16:27     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.