Home / Hekwerk / Natuurlijk schuttingen / Boomschorsmatten

Boomschorsmatten

Boomschorsmatten kopen? 

Boomschorsmatten worden steeds populairder als tuinafscheiding vanwege hun vele voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:
  1. Natuurlijk uiterlijk: Boomschorsmatten hebben een natuurlijke uitstraling en passen goed bij verschillende tuinstijlen. Ze voegen een vleugje natuurlijke schoonheid en warmte toe aan elke buitenruimte.
  2. Duurzaamheid: Boomschorsmatten zijn gemaakt van natuurlijk boomschors, wat betekent dat ze heel lang meegaan. Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, UV-straling en vervagen niet snel door de zon. Hierdoor hoef je niet constant nieuwe matten te kopen en heb je jarenlang plezier van je investering.
  3. Geluidsdemping: Boomschorsmatten hebben akoestische eigenschappen waardoor ze geluid kunnen dempen. Dit is vooral handig als je in de buurt van een drukke straat woont of als je wat meer privacy wilt creëren in je tuin. De matten kunnen het omgevingsgeluid verminderen en je een rustigere buitenomgeving bieden.
  4. Privacy: Boomschorsmatten kunnen dienen als een effectieve privacybarrière in je tuin. Ze kunnen worden geïnstalleerd als een afscherming rondom je tuin, terras of balkon, waardoor je je beschermd en afgeschermd voelt van nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers.
  5. Milieuvriendelijk: Boomschorsmatten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn daarom een milieuvriendelijke keuze. Ze dragen bij aan het behoud van bossen en vereisen geen schadelijke chemicaliën of processen voor de productie ervan.
  6. Eenvoudige installatie: Boomschorsmatten zijn relatief eenvoudig te installeren. Ze kunnen eenvoudig aan hekken, palen of andere structuren worden bevestigd met behulp van draad of tie-wraps. Dit maakt het mogelijk om ze gemakkelijk aan te passen aan de gewenste hoogte en lengte.
  7. Onderhoudsarm: Boomschorsmatten vereisen weinig onderhoud. Ze zijn bestand tegen verrotting en vereisen geen schilderbeurten of behandelingen zoals andere soorten tuinafscheidingen. Af en toe schoonmaken met een zachte borstel of hogedrukreiniger is voldoende om ze er fris en netjes uit te laten zien.

Kortom, boomschorsmatten zijn een uitstekende keuze als tuinafscheiding vanwege hun natuurlijke uiterlijk, duurzaamheid, geluidsdemping, privacy, milieuvriendelijkheid, eenvoudige installatie en onderhoudsgemak.