check

24-uurs levering

check

Meer dan 25.000 tevreden klanten

check

Altijd 14 dagen bedenktijd

Blokhut / Mantelzorgwoning prefab
 


Bezig met laden...

Prefab mantelzorgwoningen

Ben jij op zoek naar een prefab blokhut om mantelzorg in te verlenen? Bij Countrywood vind je diverse luxe blokhutten te gebruiken als mantelzorgwoning. Deze chalets van het merk Tuindeco worden compleet bij je thuis afgeleverd en bestaan uit voorgemonteerde delen. Dit worden ook wel ‘prefab woningen’ genoemd. De montage is dus eenvoudig te realiseren. Daarnaast zijn alle blokhutten voorzien van een duidelijke handleiding. Houd wel even rekening met de ondergrond. Deze dient waterpas te zijn. Geschikt hiervoor is een ondergrond van steen, beton of hout. Wij bezorgen alle mantelzorgwoningen binnen 5 tot 10 dagen gratis bij je thuis. Heb je nog vragen over ons assortiment of de opbouw van onze luxe blokhutten? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. We helpen je graag verder!

Wat is een mantelzorgwoning precies?

Een mantelzorgwoning is een extra woning op eigen terrein. Deze tweede woning kan gebruikt worden als woonruimte voor de zorgverlener. Daarnaast is het ook mogelijk dat deze zorgwoning wordt ingericht voor degene die juist zorg nodig heeft. In dat geval woont de zorgverlener meestal in het bestaande huis. Een mantelzorgwoning mag vergunningsvrij geplaatst worden mits er mantelzorg wordt verleent.

Mag je vergunningsvrij een mantelzorgwoning plaatsen?

Je mag een mantelzorgwoning in de tuin bouwen of als aanbouw aan de woning plaatsen zolang er mantelzorg wordt verleend. Daarnaast dien je ook te voldoen aan de gemeentelijke bouwbesluit regels. Zodra een mantelzorgwoning niet meer wordt gebruikt om zorg te verlenen dien je zaken als een toilet, keuken en badkamer te verwijderen. Het bewonen van het chalet is dan niet meer toegestaan. De blokhut hoeft gelukkig niet gesloopt te worden want je mag deze nog wel als hobbyruimte, opslag of kantoor gebruiken. Het bewonen van het chalet is helaas niet meer toegestaan.