Home / Wat is hardhout?

Wat is hardhout?

Hardhout is hout wat afkomstig is van loofbomen. De term ‘hardhout’ komt van een Engelse term genaamd “hardwood”. Echter zegt de definitie niets over de hardheid van dit hout. Er zijn verschillende soorten hardhout die minder sterk zijn dan het andere hout. Bij Countrywood hebben wij het beste hardhout genaamd “Mahonie hardhout”.

Herkomst van Mahonie Hardhout

Het hardhout is afkomstig uit Zuid-Amerika, Midden-Afrika of Azië. Bij de hardhouten Mahonie producten van Countrywood is het hout afkomstig uit Indonesië. Wij hebben gekozen om onze producten hier vandaan te halen omdat er een strenge Chain of Custody is. Dit houdt in dat ons hout niet illegaal geoogst wordt, er geen burgerrechten geschonden worden en dat het hout op een plek geoogst wordt waar het velen voordelen heeft voor het milieu. Daarnaast is ons hout ook gecertificeerd met het keuringsmerk 

Duurzaamheid

Hardhout is in onbehandelde vorm erg duurzaam. Hardhout heeft een gemiddelde levensduur van 15 tot 25 jaar, afhankelijk van het soort hardhout en hoe je dit onderhoudt. Doorgaans wordt hardhout niet geïmpregneerd. Hout-specialisten raden het aan om jaarlijks hardhout te behandelen met speciale hardhoutolie.

  Fleur     16-07-2020 10:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.