Home / Wat is het verschil tussen impregneren en beitsen?

Er zijn diverse behandelingsopties mogelijk. Wij kunnen de blokhut impregneren, maar het is ook mogelijk om zelf voor een behandeling te zorgen. Het beitsen biedt dezelfde bescherming als impregneren, dus impregneren is dan niet nodig. 

Het handmatig beitsen van alle onderdelen kost echter veel tijd, waardoor dit vaak in de praktijk niet wordt gedaan. Als je ervoor kiest om de blokhut fabrieksmatig te laten impregneren, zijn alle onderdelen al behandeld. Daarna kun je de blokhut opbouwen en nog even van binnen en buiten beitsen. Dit is niet altijd de voordeligste optie, maar wel de gemakkelijkste voor veel klanten.

Impregneren is een voorbehandeling die beschermt tegen houtrot, schimmels en insecten. Beitsen zorgt voor de eindbehandeling van de blokhut en biedt extra bescherming tegen UV-licht en andere weersomstandigheden. Het verduurzaamt ook de blokhut, waardoor deze nog langer meegaat.

Mijn advies zou zijn om alle onderdelen rondom te beitsen zodat ook de messing en groef behandeld zullen zijn. Wanneer je dit liever niet doet, dan zou ik het laten impregneren en vervolgens na montage zelf nog van binnen en buiten afwerken met een beits.

Een eindbehandeling moet niet, maar het geeft de blokhut een veel betere bescherming en verlengt de levensduur aanzienlijk. Ik zou het daarom altijd doen. Dit bespaart onder aan de streep ook meer geld omdat je veel meer levensjaren uit je blokhut haalt.
  Annemijn Otten     13-12-2023 14:29     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.