Home / Buitenleven / Tuintegels / Keramische tegels 3 cm

Keramische tegels 3 cm

Maak jouw tuin compleet met de prachtige keramische tuintegels van Countrywood. Duurzaam en slijtvast.


Wat zijn keramische tuintegels?

Keramische terrastegels zijn een populaire keuze voor wie op zoek is naar duurzame bestrating met een luxe uitstraling. Gemaakt van een mix van zand, klei en bindmiddel, worden deze tegels gebakken in de oven om hun hoge hardheid en kleurvastheid te verkrijgen, van oppervlak tot kern. Dit maakt keramische tegels zeer slijtvast en geschikt voor alle weersomstandigheden.

Waarom kiezen voor keramische tuintegels?

Er zijn diverse redenen waarom mensen kiezen voor keramische tuintegels. Hieronder zullen we een aantal voordelen van keramische tuintegels voor je uitlichten. 
 • Duurzaamheid: Keramische tuintegels zijn echt een duurzame keuze, bestand tegen slijtage, kleurvast en kunnen goed tegen verschillende weersomstandigheden, zoals vorst en regen.
 • Onderhoudsvriendelijk: Deze tegels zijn relatief makkelijk te onderhouden, bestand tegen groene aanslag en vereisen over het algemeen minder onderhoud dan andere soorten bestrating.
 • Hardheid: Keramische tegels zijn erg hard, waardoor ze geschikt zijn voor intensief gebruik en minder gevoelig zijn voor beschadigingen.
 • Verscheidenheid aan designs: Tijdens de productie kunnen verschillende kleurstoffen en stoffen worden toegevoegd om diverse kleuren en afwerkingen te creëren. Hierdoor zijn er talloze designmogelijkheden, variërend van een marmer- of houtlook tot een strakke betonlook.
 • Gewicht: Ondanks hun hardheid kunnen keramische tegels dunner zijn dan andere soorten terrastegels, waardoor ze lichter van gewicht zijn en gemakkelijker te hanteren en te leggen.
 • Verschillende formaten beschikbaar: Keramische tuintegels zijn verkrijgbaar in diverse formaten, waardoor je de keuze hebt tussen grotere tegels voor een strakke uitstraling of kleinere tegels voor een meer gedetailleerd patroon.
 • Naadloze overgang tussen binnen en buiten: Met keramische tegels kun je dezelfde stijl vloer van binnen naar buiten doorvoeren, wat zorgt voor een harmonieuze uitstraling van je leefruimte.

Diverse mogelijkheden

Een bijkomend voordeel van keramische tegels is de veelzijdigheid in designs en afwerkingen. Tijdens de productie kunnen diverse pigmenten en materialen aan het mengsel worden toegevoegd om de gewenste kleur en afwerking te realiseren. Daarnaast kunnen de tegels reliëf krijgen, wat een natuurlijke uitstraling bevordert. Deze technieken bieden nu keramische tegels met diverse afwerkingen, zoals een marmer-, hout- of betonlook. Het is prachtig hoe je met deze tegels een naadloze overgang kunt creëren tussen het interieur en exterieur van je woning.

Keramische tuintegels leggen

Wil je je tuin een nieuwe uitstraling geven met prachtige keramische tuintegels? En wil je deze klus zelf uitvoeren? Dan is het belangrijk om te weten hoe je te werk moet gaan bij het leggen van keramische tuintegels van 3 cm. Countrywood helpt jou hier graag bij door een algemeen stappenplan voor jou op te stellen:
 • Begin met het aanleggen van een stevige fundering voor de keramische tegels. Dunne tegels hebben de neiging eerder te verzakken, dus zorg ervoor dat de ondergrond uiterst solide is. Een gestabiliseerd zandbed is hiervoor een uitstekende oplossing. Bereid het mengsel voor door zuiver zand te combineren met cement of Trascement. Zorg ervoor dat het mengsel goed vermengd is voordat je het op de juiste plek giet.
 • Maak het zandbed gelijk door een dunne laag zand van ongeveer 2 cm boven het gestabiliseerde zand te verspreiden. Gebruik een waterpas om het zandbed egaal te maken. Tril het zandbed eerst met een trilplaat voordat je controleert of alles waterpas ligt.
 • Plaats de keramische tegels op het zandbed. Houd de tegels stevig vast met één hand aan de lange zijde en één hand aan de korte zijde. Leg de tegels iets uit elkaar op het zandbed en plaats voegkruisjes tussen de tegels om voldoende ruimte voor de voeg te creëren. We raden aan om minimaal 3 mm voegruimte aan te houden.
 • Om je terras mooi strak te krijgen, is het belangrijk om de keramische tegels te voegen. Wacht hiermee totdat het niet te warm is buiten, bijvoorbeeld bij een temperatuur van maximaal 20 graden Celsius. Begin met het schoonmaken van de terrastegels met een brede waterstraal, zodat de voegen vrij zijn van vuil. Verdeel vervolgens het voegmiddel gelijkmatig over het terras en zorg ervoor dat het goed in alle voegen wordt verdeeld met behulp van een rubberen trekker. Tijdens het voegen kun je het terras licht bevochtigen. Let bij het kiezen van de kleur van het voegmiddel vooral op bij donkere keramische tegels. Onze tip: kies voor een donkere voegmortel voor een luxe uitstraling. Als je een speelser effect wilt, kun je natuurlijk een andere kleur kiezen.
 • Nadat het voegmiddel is opgedroogd, is het belangrijk om het terras grondig schoon te spoelen met een brede waterstraal. Hiermee verwijder je alle resten zoals cement en ander vuil, die het terras kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat de voeg niet te nat wordt en wegspoelt. Kijk op de verpakking van het voegmiddel wanneer je weer op het terras kunt lopen. Meestal is dit na minimaal 24 uur.

Keramische tegels 3 cm bestellen bij Countrywood 

Bij Countrywood hebben we keramische tuintegels voor elke gewenste stijl. Het is uiterst eenvoudig om jouw keramische tuintegels online bij ons aan te schaffen. Heb je behoefte aan extra informatie of heb je vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze adviseurs en ontdek alle mogelijkheden die Countrywood te bieden heeft.